C-KLAS

Voor de gevorderde teams, geslaagd in de overgang van B naar C.

Het lessenpakket wordt hier zodanig samengesteld zodat de baasjes en honden optimaal worden gesteund en opgeleid voor het slagen van de brevetproeven opgelegd door de Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus (KKUSH).

 

In de C-klas gaat men nog een stapje verder. In deze klas zal men ook meerdere oefeningen doen zonder leiband, en de oefeningen worden vaker individueel uitgevoerd. Op die manier wordt er aan de afwerking gewerkt. Hier wordt de klemtoon gelegd op de teamvorming tussen baas en hond. De trainers vestigen de aandacht op de regels die gelden op wedstrijden en de brevetproef.

Er worden ook meer toestellen ingeschakeld, en de variatie in de oefeningen scheppen nieuwe uitdagingen voor de begeleiders en de honden in de trainingssessies.

 

Al de oefeningen vanuit de B-klas worden verder afgewerkt, en vanaf deze klas wordt ook het “onderbreken” aangeleerd. Het onderbreken is een proef die hoort tot de brevetoefeningen, en wordt in de vroegere “zitvoor” oefening ingebouwd.

 

De trainingen worden gegeven door trainers die ervaring hebben met de brevetproeven en met wedstrijden gehoorzaamheid. Op die manier worden de kneepjes van het vak bijgebracht. De afwerking bij de uitvoering van elke oefening wordt door de trainers bijgestuurd. Er wordt heel wat aandacht geschonken aan de voorbereiding van een oefening. Het doel is om op een plezierige, enthousiaste en correcte manier met de hond naar de brevetproeven toe te groeien.

 

Socialisatieproef:

Kan afgelegd worden met elke hond vanaf de leeftijd van 9 maanden.
Deze proef mag maximaal 2 x afgelegd worden en slagen is vereist om te mogen deelnemen aan het “gehoorzaamheidsbrevet”.

 

Gehoorzaamheidsbrevet:

Slagen in deze proeven (opgelegd door de KKUSH) is nodig voor het behalen van het gehoorzaamheidsbrevet. Dit brevet heeft men nodig om te mogen deelnemen aan de gehoorzaamheidswedstrijden (Debutanten, Gehoorzaamheidsprogramma 1 en Gehoorzaamheidsprogramma 2).
Deze proef mag men afleggen zo vaak men wenst.

 

Lessenpakket:

  • Volgen aan de leiband
  • Volgen zonder leiband
  • Oproepen van de hond in “zit voor”, en afwerken met “voet”
  • Houdingen “liggen” en “zitten” en “staan”
  • 2 Minuten liggen op afstand
  • Apporteren
  • Voorstellen van de hond
  • Terugsturen “plaats”


Tijdstip van de lessen
Woensdag 19u00-20u00 & Zondag 09u30-10u30